29 Απρ 2010

Στα υπόγεια είναι η θέα...

Η βία...

...Είναι το τελευταίο καταφύγιο των ανίκανων.



Salvor Hardin

Τα δραματικά τελευταία λεπτά...

ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.

Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.

Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».

Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.

Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Ελληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.

«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».

Ζει στην Υεμένη, αλλά οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ το ρολόι του: «Στην Υεμένη, που είναι η βάση μου, χειρουργώ κάθε μήνα περίπου σαράντα με πενήντα περιστατικά.

Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σσε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση.

Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου. Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».


Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη: «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».

Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό». Και συνεχίζει συγκινημένος: «Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους. Ναι, λοιπόν, πιστεύω στον Θεό. Αλλωστε, ο παππούς μου ήταν ιερέας».

Ερχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, όπως μας λέει ο κ. Καλανγκός, που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνάμεών τους: «Θυμάμαι πριν από εννιά χρόνια είχα χειρουργήσει ένα δύσκολο περιστατικό στη Μοζαμβίκη. Ενα παιδί 3 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο όμως απεβίωσε τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα. Οταν πήγα να συζητήσω τις αιτίες του θανάτου με τη μητέρα του, έμαθα έκπληκτος ότι αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος 7 μηνών και μόλις πριν από δύο μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της.

Είχε, λοιπόν, πουλήσει τα πάντα για να μπορέσει να μεταφέρει το άρρωστο παιδί της από το χωριό στην πρωτεύουσα, στο ιατρικό μας κέντρο, ενώ ταυτόχρονα την είχαν εγκαταλείψει φίλοι και συγγενείς. Το κλάμα και ο πόνος αυτής της γυναίκας που δεν είχε χρήματα ούτε για να θάψει το παιδί της με έκαναν να καταλάβω, με τον πιο σκληρό τρόπο, τι σημαίνει ζωή.
Της έδωσα αμέσως όλα μου τα χρήματα, όλο μου το μισθό και ζήτησα από τον διευθυντή του ιατρικού κέντρου να της δώσει δουλειά στο μαγειρείο της μονάδας, όπως και έγινε. Σήμερα είναι ευτυχισμένη. Γέννησε τελικά δύο παιδάκια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει στο ίδιο κέντρο.

Είναι αυτές οι συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που μου δίνουν την εντύπωση πως ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να είναι "υπεράνω των δυνάμεών μου", όμως ποτέ δεν λυγίζω.

Βέβαια, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και το βιοτικό επίπεδο σε αυτές τις χώρες πρέπει οι μεγάλες δυνάμεις να δουν διαφορετικά τις αιτίες της φτώχειας».

Η ευτυχία της προσφοράς

Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευτεί δεκάδες φορές από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές του και το χαρακτήρα του:

«Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως όλα αυτά τα χρόνια όσο ακριβώς προχώρησα σε επιστημονικό και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθώ να είμαι ταπεινός, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στη ζωή».

Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του - τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους.

Ομως, ο Αυξέντιος Καλανγκός δεν έχει μόνο τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο.

Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπάει κανονικά.

Συνεχιστές του φιλανθρωπικού και του επιστημονικού έργου του ευτυχώς -όπως λέει- υπάρχουν, κι είναι όλοι

ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ
1000 ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ
ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 1000 ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ
Αυτές είναι οι αξίες μας και οι αρχές μας
ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ


Κάνε ότι κάνεις χωρίς αντάλλαγμα και το αντάλλαγμα θα έρθει μόνο του.
Και θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που περίμενες

http://wwwaristofanis.blogspot.com

Έφυγε η συγγραφέας του "Θεωρήματος του παπαγάλου"

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, το Σάββατο 24 Απριλίου, ο μαθηματικός, καθηγητής ιστορίας και επιστημολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, ερευνητής, καθώς και σεναριογράφος και ηθοποιός Denis Guedj. Γνώρισε τη μεγάλη επιτυχία το 1998, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε στη Γαλλία ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα της αποκαλούμενης μαθηματικής λογοτεχνίας, το «Θεώρημα του Παπαγάλου».

Το μυθιστόρημα «Θεώρημα του Παπαγάλου» αφορά την ιστορία ενός συνταξιούχου βιβλιοθηκονόμου που πρέπει να ασχοληθεί με την μελέτη των μαθηματικών για να κατανοήσει τους λόγους για το θάνατο ενός φίλου. Το πάντρεμα λογοτεχνίας και μαθηματικών που επιχείρησε βρήκε μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό, καθιστώντας το ένα από τα δημοφιλέστερα είδη της «μαθηματικής λογοτεχνίας». Το βιβλίο μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

Στόχος του Guedj ήταν να βρει πρωτότυπους τρόπους για να μυήσει το κοινό στο μαγικό σύμπαν των μαθηματικών. Απλοποίησε τα μαθηματικά, περιγράφοντας στους αναγνώστες, με απλούς όρους, τις βασικές έννοιές τους και την πορεία τους, με αποτέλεσμα η επίλυση μιας εξίσωσης να μετατρέπεται σε εξίσου συναρπαστική υπόθεση με τη διαλεύκανση ενός εγκλήματος.

Γα την απλοποίηση αυτή είχε δεχτεί κριτική, ο ίδιος όμως απαντούσε ότι «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στα μαθηματικά και τη λογοτεχνία. Ίσα ίσα, όταν γράφουμε ένα μυθιστόρημα για τα μαθηματικά, δεν σημαίνει ότι απλοποιούμε τα μαθηματικά, αλλά εμβαθύνουμε σε μια θεωρία. Η απλοποίηση μιας θεωρίας είναι ένα τεράστιο λάθος, γιατί απλοποιώντας χάνονται πράγματα όπως η συνθετότητα των μαθηματικών».

Ο Denis Guedj γεννήθηκε το 1940 στο Σέριφ της Αλγερίας. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 δίδασκε Ιστορία των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, ενώ οι πολιτικές του ανησυχίες εκφράζονταν μέσα από τα άρθρα του στη γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Αρκετά βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, μεταξύ των οποίων τα «Αστέρια της Βερενίκης», «Μηδέν» (εκδ. Ψυχογιός), «Εξηγώντας τα μαθηματικά στις κόρες μου» (εκδ. Κέδρος), «Επιχείρηση μεσημβρία», «La bella-Η αυτοβιογραφία μιας καραβέλας» (εκδ. Τραυλός).


http://tvxs.gr/news


Το "Θεώρημα του παπαγάλου" είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο που τυχαία το διάβασα μετά από πρόταση φίλου!

Σκληρά μέτρα

Πολύ σκληρά, με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών τάξεων.

Ο πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα λάβει η ελληνική οικονομία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 140 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας τα κυριώτερα μέτρα του πακέτου θα είναι:
Αύξηση του ΦΠΑ μέχρι το 25%, περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα καθώς και στις υψηλές συντάξεις και κατάργηση του ορίου των απολύσεων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας αναμένονται εντός του Σαββατοκύριακου.

Οι παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αθροίσουν δυνάμεις για να λυθούν τα προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εξαιρετικά προβληματισμένος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «πήραμε μία γεύση από τα σκληρά μέτρα που έρχονται».

Ερωτηθείς αν φοβάται κοινωνική αναταραχή, απάντησε ότι αυτή ήδη υπάρχει και πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες του με την τρόικα τους ανέφερε την ελληνική παροιμία οτι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιάδης: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τελειωμένη ιστορία που συζητήθηκε ερήμην, τουλάχιστον των εργαζομένων του Δημοσίου και βγαίνει μια απόφαση, που έρχεται να επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, το επί τρία χρόνια πάγωμα των μισθών, η αλλαγή των συντελεστών των έμμεσων φόρων και όλα όσα δεν έχουν ανακοινωθεί, έρχονται να επιβαρύνουν ακραία τη ζωή των πολιτών και μάλιστα μονόπλευρα, είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι ο τόπος μας έχει δυνατότητες και αυτή τη στιγμή πρυτανεύει η κοινωνική σύμπνοια και η πολιτική ευθύνη.

Υπάρχει ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας για τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια, που δυστυχώς πρέπει να πληρώσουμε πολύ ακριβά και με σκληρά μέτρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.

O ίδιος συμπλήρωσε ότι κάθε σκέψη μετακύλησης του κόστους στα προϊόντα, μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, είναι ανεδαφική, ενώ αντιτάχθηκε στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, προσθέτοντας ωστόσο, ότι έχουμε την αίσθηση πως δεν θα φτάσουμε ως εκεί.

Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά πρέπει να το παλέψουμε, δήλωσε ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

in.gr

Αιφνιδιαστική άσκηση στον Έβρο με σενάριο "Βαριοπούλας" από την 3η Τ/Θ τουρκική Ταξιαρχία!

Αιφνιδιαστική άσκηση ταχείας ζεύξης υδάτινου κωλύματος, πιο απλά τη γεφύρωση του ποταμού Έβρου και την περαίωση εντός της ελληνικής επικράτειας τεθωρακισμένων δυνάμεων, έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί η επίλεκτη 3η τουρκική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ για το τόπο διεξαγωγής της (περιοχή Ορεστιάδας όπως κατά σύμπτωση προέβλεπε το γνωστό σχέδιο Βαριοπούλα) και το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει αυτή η άσκηση, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία άσκηση που περιλαμβάνει καθαρά επιθετικού χαρακτήρα σενάριο αφού το μόνο ουσιαστικά υδάτινο κώλυμα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι τουρκικές Ένοπλές Δυνάμεις στην περιοχή είναι ο ποταμός Έβρος.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τεθωρακισμένες μονάδες του τουρκικού Στρατού και εδρεύει στην πόλη Cerkezkoy και Tekirdag (Ραιδεστός).

Οι μονάδες της 3ης Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία που σταθμεύουν στην πόλη Cerkezkoy απέχουν 118 χλμ από τον Έβρο και οι μονάδες που σταθμεύουν στην πόλη Tekirdag απέχουν λιγότερο από 100 χλμ από τις όχθες του Έβρου. Η άσκηση αυτή αναμφίβολα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην ελληνική πλευρά, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την πρόσφατη αποκάλυψη του σχεδίου εισβολής στον βόρειο Έβρο με τον κωδικό «Βαριοπούλα».

Image

Το σχέδιο ως γνωστό περιελάμβανε την πρόκληση επεισοδίων και την διάβαση του ποταμού στο βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου καθώς και την πλήρη αποκοπή του τμήματος αυτού. Θα ακολουθούσε ο πλήρης έλεγχος της περιοχής και επιχείρηση εθνοκάθαρσης κατά το πρότυπο που εφαρμόστηκε στους ελληνικούς πληθυσμούς στην νήσο Ίμβρο το 1964.

Πρίν από 7 μήνες η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ (Τ. 181 σελ 6-7) είχε δημοσιεύσει ένα προφητικό άρθρο στο οποίο χαρακτηριστικά επισημαινόταν ότι

«Σε επίπεδο στρατιωτικής προετοιμασίας η Τουρκία κυριολεκτικά «δεν κρύβεται» ίσως και δεν θέλει να κρυφθεί. Μία κρίση κερδίζεται περισσότερο σε επίπεδο ψυχολογίας, παρά σε επίπεδο όπλων. Η ψυχολογία και το κλίμα που θα δημιουργήσουν τα ΜΜΕ και συνεπώς οι μοχλοί πίεσης που θα προκύψουν από αυτό το κλίμα θα κρίνουν τα περισσότερα. Από εκεί και πέρα όμως έχουμε «σημάδια βαριά» για τις προθέσεις τους που οφείλουμε να τα λάβουμε υπόψη και να κινηθούμε ψύχραιμα για την αντιμετώπισή τους:

-Ο τουρκικός Στρατός για πρώτη φορά μετά το 1974 παίρνει στον Έβρο επιθετική διάταξη. Το σημαίνει αυτό: Οι κύριες τουρκικές μονάδες του 3ου και του 5ου Σώματος Στρατού εγκατέλειψαν την γραμμή προκάλυψης και μεταφέρθηκαν ή μεταφέρονται σταδιακά ανατολικότερα «μακριά» από τα αδιάκριτα ελληνικά «μάτια». Στην γραμμή προκάλυψης έχουν απομείνει μονάδες β’ κατηγορίας, μεθοριακοί φρουροί σύνθεσης με μειονοτικούς (Κούρδους, Αλεβίτες κλπ). Μόνο δύο ταξιαρχίες, η μία στο βορρά και η άλλη στο νότο έχουν απομείνει από τις κύριες μονάδες. Η κίνηση αυτή όσο και αν ακούγεται ως «ακίνδυνη» στην πραγματικότητα είναι άκρως επικίνδυνη. Οι μονάδες μεταφέρονται 50 χλμ στα μετόπισθεν όταν θέλουν να προετοιμαστούν για επιχειρήσεις.

-Δημιούργησαν 2 νέα Συντάγματα Μηχανικού. Δυστυχώς μόνο η στρατιωτική ηγεσία έχει λάβει στα σοβαρά τις «γέφυρες πολέμου» που στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Η αποκάλυψη της «Σ» προ τριμήνου (Ιούλιος 2009), παρά το γεγονός ότι πέρα από τον επιχειρησιακό χαρακτήρα, έχει και βαθιά πολιτικό, ακόμα δεν έχει μπει στην ατζέντα των διμερών σχέσεων. Πρόκειται καθαρά για μία επιθετική κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας.

-Η δήθεν «εκπαιδευτική» Στρατιά του Αιγαίου παύει και επίσημα να είναι εκπαιδευτική: Μετονομάζεται και επίσημα σε «Διακλαδικό Επιχειρησιακό Σχηματισμό Ειδικών Αποστολών» και εντάσσονται σε αυτόν εκτός από τις πέντε ταξιαρχίες του Στρατού, μονάδες της Αεροπορίας Στρατού, πλωτά μέσα και σε επίπεδο Σχηματισμού υπάγονται και αεροπορικές μονάδες εγγύς υποστήριξης! Η 11η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στο Ντενιζλί, αναβαθμίζεται και το ίδιο συμβαίνει και με την 19η Πεζικού και την 3η εκπαιδευτική με έδρα την Αττάλεια».

Κατά τα άλλα οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν σε δύο εβδομάδες από σήμερα για τα προβλήματα των δύο χωρών και το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου των δύο κυβερνήσεων με τους 20 συνολικά Έλληνες και Τούρκους Υπουργούς θα ασχοληθεί με τη βελτίωση της συνεργασίας των υπουργείων των δύο χωρών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ιδού ο "Καλλικράτης"

Οι νέοι δήμοι, θα είναι οι εξής:

Β Αθήνας

1) Νέα Ερυθραία με την Κοινότητα Εκάλης
2) Κηφισιάς
3) Μελίσσια με Κοινότητες Νέας Πεντέλης και Πεντέλης
4) Βριλήσσια
5) Πεύκη και Λυκόβρυση
6) Μεταμόρφωση
7) Ηράκλειο
8 Μαρούσι
9) Χαλάνδρι
10) Φιλοθέη, Ψυχικό και Ν. Ψυχικό
11) Χολαργός και.....
.

Παπάγου
12) Ζωγράφου
13) Βύρωνα
14) Καισαριανής
15) Ηλιούπολης
16) Αργυρούπολη, Ελληνικό
17) Γλυφάδα
18) Άλιμος
19) Π. Φάληρο
20) Ν. Σμύρνη
21) Αγ. Δημήτριος
22) Δάφνη και Υμηττός
23) Καλλιθέα
24) Μοσχάτο, Ταύρος
25) Αιγάλεω
26) Αγ. Βαρβάρα
27) Περιστέρι
28) Χαϊδάρι
29) Πετρούπολη
30) Ίλιον
31) Άγιοι Ανάργυροι
32) Καματερό
33) Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα
34) Ν. Ιωνία
35) Γαλάτσι

Στο Νομό Αττικής οι νέοι δήμοι θα είναι 17 από 58 που είναι σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Αττική θα λειτουργήσουν μόνο 13 νέοι δήμοι: 1. Συκάμινος, Αυλώνας, Ωρωπός, Σκάλα Ωρωπού, Νέα Παλάτια, Μαλακάσα, Μαρκόπουλο 2. Θρακομακεδόνες, Αχαρνές, Δροσιά, Σταμάτα, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος, Ροδόπολη, Διόνυσος, Άνοιξη 3. Παιανία, Γέρακας, Γλυκά Νερά 4. Κάλαμος, Αφίδνες, Καπανδρίτη, Βαρνάβας, Πολυδένδρι 5. Μαραθώνας, Γραμματικό, Νέα Μάκρη 6. Παλλήνη, Ανθούσα 7. Πικέρμι, Ραφήνα, Κορωπί, 8. Μαρκόπουλο, Σπάτα 9. Αρτέμιδα, Κουβαράς, Καλύβια, Κερατέα 10. Βάρη, Βουλιαγμένη, Βούλα 11. Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, 12. Παλαιά Φώκαια 13. Λαύριο, Άγιος Κωνσταντίνος και στη Δυτική Αττική σε 4. 1. Μέγαρα, Νέα Πέραμος 2. Ερυθρές, Οινόη, Βίλια, Μαγούλα 3. Μάνδρα Ελευσίνα 4. Ασπρόπυργος, Φυλή, Άνω Λιόσια, Ζεφύρι.

Στη Θεσσαλονίκη:

Στην Α΄ Περιφέρεια δημιουργούνται 5 δήμοι από 14:
1.Θεσσαλονίκη, Τριανδρία
2. Καλαμαριά
3. Ευκαρπία, Σταυρούπολη, Πολίχνη
4. Άγιος Παύλος, Συκιές, Πεύκα, Νεάπολη
5. Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Εύοσμος και Ελευθέριο Κορδελιό.

Στην Β΄ Περιφέρεια θα δημιουργηθούν 10 από 31:
1. Χορτιάτης, Πυλαία, Πανόραμα
2. Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικά
3.Θερμαϊκός, Επανομή, Μηχανιώνα
. Εχέδωρου, Αξιός, Χαλάστρα
5. Άγιος Αθανάσιος, Χαλκηδόνα, Κουφάλια
6.Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία
7.Λαγκαδάς, Βερτίσκο, Λαχανάς, Άσσηρος 8. Άγιος Γεώργιος, Ρεντίνα, Μάδυτος
9.Κορώνεια, Καλλινδοίων, Απολλωνία
10. Σοχός, Αρέθουσα Εγνατία.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Ν. Αιτωλοακαρνανίας: 7 από 24

Δήμος 1: Αποδοτίας, Πλατάνου Πυλλήνης Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας.
Δήμος 2: Αρακύνθου, Αιτωλικού, Οινιάδων και Αγγελοκάστρου.
Δήμος 3: Αστακός, Αλυζία, Μεδεώνας.
Δήμος 4: Αγρινίου, Θεσπιέων, Παραβόλας, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων, Νεάπολης και Στράτου.
Δήμος 5: Αμφιλοχίας, Μενιδίου και Ινάχου.
Δήμος 6: Θέρμου και Μακρυνείας.
Δήμος 7: Ανακτωρίου και Κεκρωπίας.

Ν. Αργολίδας: 5 από 16

Δήμος 1: Λυρκείας, Αλέας, Κουτσοποδίου και Μυκηναίων.
Δήμος 2 : Άργους, Νέας Κίου, Λέρνας και Αχλαδοκάμπου.
Δήμος 3 : Ναυπλίου, Νέας Τίρυνθας, Μιδεάς και Ασίνης.
Δήμος 4 : Ασκληπιείου και Επιδαύρου.
Δήμος 5 : Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Νομός Αρκαδίας: 6 από 23

Δήμος 1: Λαγκαδίων, Τροπαίων, Κοντοβαζαίνης, Ηραίας, Δημητσάνας και Τρικολώνων.
Δήμος 2: Κλείτορος, Βυτίνας, Λεβιδίου και Φαλάνθου.
Δήμος 3: Γόρτυνος, Μεγαλόπολης και Φαλαισίας.
Δήμος 4: Τρίπολης, Μαντεινίας, Κορυθίου, Τεγέας, Βαλτετσίου και Σκυρίτιδας.
Δήμος 5 από τη Βόρεια Κυνουρία.
Δήμος 6 από τους ΟΤΑ: Τυρού, Λεωνιδίου και Κοσμά.

Ν. Άρτας: 3 από 16

Δήμος 1: Ξηροβουνίου, Βλαχέρνας, Πέτα, Φιλοθέης, Αρταίων, Αμβρακικού, Αράχθου, Κομμένου και Κομποτίου.
Δήμος 2: Γεωργίου Καραϊσκάκη, Ηρακλείας και Τετραφυλλίας.
Δήμος 3: Μελισσουργών, Αγνάντων, Θεοδωριάνων και Αθαμανίας.

Ν. Αχαΐας: 5 από 23

Δήμος 1: Πατρέων, Παραλίας, Βραχναίικων, Μεσσάτιδος, Ρίου και Λεοντίου.
Δήμος 2: Φαρρών, Ολενίας, Δύμης, Μόβρης και Λαρισσού.
Δήμος 3: Καλετζίου και Τριταίας.
Δήμος 4 Αιγίου, Συμπολιτείας, Ερινεού.
Δήμος 5: Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων.

Ν. Βοιωτίας: 5 από 20

Δήμος 1: Δερβενοχωρίων, Οινοφύτων, Σχηματαρίου και Τανάγρας.
Δήμος 2: Θηβαίων, Πλαταιών, Βαγίων και Θίσβης.
Δήμος 3: Θεσπιέων, Αλιάρτου, Ορχομενού και Ακραιφνίας.
Δήμος 4: Κορώνειας, Λεβαδέων, Χερωνείας και Κυριακίου.
Δήμος 5: Αραχώβης, Δάβλιας, Διστόμου και Αντικύρας.

Ν. Γρεβενών: 3 από 15

Δήμος 1: Δεσκάτης και Χασίων.
Δήμος 2: Γρεβενών, Γόργιανης, Βενζίου, Ηρακλεωτών και Κοσμά του Αιτωλού.
Δήμος 3: Θεόδωρου Ζιάκα, Περιβολίου, Αβδέλλας, Σμύξης, Φιλιππαίων, Μεσολουρίου, Δοτσικού και Σαμαρίνης.

Ν. Δράμας: 3 από 9

Δήμος 1: Κάτω Νευροκοπίου και Προσοτσάνης.
Δήμος 2: Σιδηρονέρου, Δράμας και Σιταγρών.
Δήμος 3: Παρανεστίου, Νικηφόρου, Δοξάτου και Καλαμπακίου.

Στο Νομό Δωδεκανήσων: 17 από 27

Δήμος 1: Υαλισού, Καλλιθέας, Πεταλουδών και Ροδίων
Δήμος 2: Αρχαγγέλου, Αφάντου, Καμείρου και Λινδίων.
Δήμος 3: Αταβύρου και Νότιας Ρόδου.
Δήμος 4: Δικαίου, Ηρακλειδών και Κω.
Δήμος 5: Νισύρου.
Δήμος 6: Πάτμος.
Δήμος 7: Καλυμνίων.
Δήμος 8: Λειψών.
Δήμος 9: Καρπάθου και κοιν. Ολύμπου.
Δήμος 10: Λέρου.
Δήμος 11: Αγαθονησίου.
Δήμος 12: Κάσου.
Δήμος 13: Μεγίστης.
Δήμος 14: Σύμης.
Δήμος 15: Τήλου.
Δήμος 16: Χάλκης.
Δήμος 17: Αστυπάλαιας.

Ν. Έβρου: 5 από 13

Δήμος 1: Αλεξανδρούπολης, Τραινούπολης και Φερρών.
Δήμος 2: Σουφλίου και Τυχερού.
Δήμος 3: Ορφέα, Μεταξάδων και Διδυμοτείχου.
Δήμος 4: Ορεστιάδος, Βύσσας, Κυπρίνου και Τρώνου.
Δήμος 5: Σαμοθράκης.

Ν. Εύβοιας: 8 από 27

Δήμος 1: Χαλκιδαίων, Ληλαντίων, Αυλίδος και Ανθηδώνος.
Δήμος 2: Ερέτριας και Αμαρυνθίων.
Δήμος 3: Δυστίων, Ταμυνέων, Αυλώνος, Κονοιστρών και Κύμης.
Δήμος 4: Στυραίων, Μαρμαρίου, Καφηρέος και Καρύστου.
Δήμος 5: Διρφύων και Μεσσαπίων.
Δήμος 6: Ελυνίων, Νηλέως και Κηρέως.
Δήμος 7: Αρτεμησίου, Ωρεών, Αιδιψού και Λιχάδος.
Δήμος 8: Σκυραίων.

Ν. Ευρυτανίας: 4 από 11

Δήμος 1: Δομνίστας, Ποταμιάς, Προυσσού και Καρπενησίου.
Δήμος 2: Κτημενίων και Φουρνά.
Δήμος 3: Φραγκίστας, Βίνιανης και Αγράφων.
Δήμος 4: Απεραντίων και Ασπροποτάμου.

Ν. Ζακύνθου: 2 από 6

Δήμος 1: Ζακυνθίων, Λαγανά και Αρτεμησίων.
Δήμος 2: Αρκαδίων, Αλυκών και Ελατίων.

Ν. Ηλείας: 7 από 22

Δήμος 1: Ανδραβίδας, Τραγανού, Λεχαινών, και Βουπρασίας.
Δήμος 2: Αμαλιάδος και Πηνείας.
Δήμος 3: Πύργου, Ιάρδανου και Βώλακος.
Δημος 4. Γαστούνης, Βαρθολομιού, Κάστρου-Κυλήνης.
Δήμος 5: Αρχαίας Ολυμπίας Ωλένης, Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος.
Δήμος 6: Σκυλλούντος, Αλιφείρας, Ανδριτσαίνης.
Δήμος 7: Ζαχάρως και Φιγαλείας.

Ν. Ημαθίας: 3 από 12

Δήμος 1: Πλατέος, Μελίκης, Αντιγονιδών, Αλεξάνδριας.
Δήμος 2: Βέροιας, Δοβρά, Αποστόλου Παύλου, Βεργίνας και Μακεδονίδος.
Δήμος 3: Ναούσης, Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.

Ν. Ηρακλείου: 8 από 26
Δήμος 1: Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού, Τεμένους και Παλιανής.
Δήμος 2: Γαζίου, Γοργολαίνη, Κρούσωνα και Τυλισού.
Δήμος 3: Αγίας Βαρβάρας, Ζαρού και Ρουβά.
Δήμος 4: Αρχανών και Νίκου Καζαντζάκη.
Δήμος 5: Αρκαλοχωρίου, Βιάννου, Θραψάνου και Καστελλίου.
Δήμος 6: Αστερουσίων και Κοφιά.
Δήμος 7: Γουβών, Επισκοπής, Μαλλίων και Χερσονήσου.
Δήμος 8: Γόρτυνας, Μοιρών και Τυμπακίου.

Ν. Θεσπρωτίας: 3 από 10

Δήμος 1: Ηγουμενίτσης, Συβότων, Μαργαριτίου και κοιν. Πέρδικας.
Δήμος 2: Παραποτάμου, Σαγιάδας και Φιλιατών.
Δήμος 3: Αχέροντα, Παραμυθιάς και κοιν. Σουλίου.

Ν. Ιωαννίνων: 8 από 28

Δήμος 1: Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων, κοιν. Αετομηλίτσας, Διστράτου και Φούρκας.
Δήμος 2: Άνω Καλαμά, Άνω Πωγωνίου, Δελβινακίου, Καλπακίου, Λάβδανης και Πωγωνιανής.
Δήμος 3: Αν. Ζαγορίου, Κεντρικού Ζαγορίου, Τύμφης, κοιν. Βοβούσης και Πάπιγκου.
Δήμος 4: Εγνατίας, Μετσόβου και Κοιν. Μηλέας.
Δήμος 5: Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Μολοσσών και Πασσαρώνος.
Δήμος 6: Ιωαννιτών, Περάματος και κοιν. νήσου Ιωαννίνων Ανατολής, Μπιζανίου και Παμβώτιδος.
Δήμος 7: Αγ. Δημητρίου, Δερβίζιανας, Δωδώνης και Σελλών.
Δήμος 8: Κατσανοχωρίων, Πραμάντων, Τζουμέρκων και κοιν. Βαθύπεδου, Καλαρυτών, Ματσουκίου και Συρράκου.

Ν. Καβάλας: 4 από 11

Δήμος 1: Κεραμωτής, Ορεινού και Χρυσούπολης.
Δήμος 2: Θάσου.
Δήμος 3: Καβάλας και Φιλίππων.
Δήμος 4: Ελευθερούπολης, Ελευθερών, Ορφανού, Παγγαίου και Πιερέων.

Ν. Καρδίτσας: 5 από 21

Δήμος 1: Νευρόπολης και Πλαστήρα.
Δήμος 2: Αργιθέας, Αχελώου, Ιθώμης, Μουζακίου, Παμίσου και κοιν. Ανατ. Αργιθέας.
Δήμος 3: Ιτάμου, Καλλιφωνίου, Κάμπου, Καρδίτσας και Μητρόπολης.
Δήμος 4: Μενελαΐδος, Ρεντίνας, Σοφάδων και Ταμασίου.
Δήμος 5: Άρνης, Παλαμά, Σελλάνων και Φύλου.

Ν. Καστοριάς: 3 από 15

Δήμος 1: Ακριτών, Αλιάκμονα, Νεστορίου και κοιν. Αρρένων, Γράμμου και Καστρακίου.
Δήμος 2: Αγ. Αναργύρων, Βιτσίου, Καστοριάς, Κλεισούρας, Κορεστείων και Μακεδνών.
Δήμος 3: Αγ. Τριάδος, Ίωνος Δραγούμη και Ορέστιδος.

Ν. Κερκύρας: 4 από 16
Δήμος 1: Αχιλλείων, Κερκυραίων, Παρελίων και Φαιάκων.
Δήμος 2: Κορισσίων, Λευκιμμαίων και Μελιτειέων.
Δήμος 3: Αγ. Γεωργίου, Εσπερίων, Θιναλίου, Κασσωπαίων, Παλαιοκαστριτών και κοιν. Ερεικούσας, Μαθρακίου και Οθωνών.
Δήμος 4: Παξών.

Ν. Κεφαλληνίας-Ιθάκης: 4 από 9

Δήμος 1: Αργοστολίου, Ελειού-Πρόνων, Λειβαθούς και κοιν. Ομαλών.
Δήμος 2: Ερισσού, Πυλαρέων και Σάμης.
Δήμος 3: Παλλικής.
Δήμος 4: Ιθάκης.

Ν. Κιλκίς: 3 από 12

Δήμος 1: Γαλλικού, Κιλκίς και Πικρολίμνης.

Δήμος 2: Δοϊράνης, Κρουσσών, Μουριών και Χέρσου.

Δήμος 3: Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευρωπού, Πολυκάστρου και κοιν. Λιβαδίων.

Ν. Κοζάνης: 4 από 19
Δήμος 1: Ασκίου, Νεάπολης, Σιάτιστας, Τσοτυλίου και κοιν. Πενταλόφου.
Δήμος 2: Βελβεντού, Καμβουνίων, Σερβίων και κοιν. Λιβαδερού.
Δήμος 3: Αγ. Παρασκευής, Βερμίου, Μουρικίου, Πτολεμαΐδας και κοιν. Βλάστης.
Δήμος 4: Αιανής, Δημητρίου Υψηλάντη, Ελιμείας, Ελλησπόντου και Κοζάνης.

Ν. Κορινθίας: 6 από 15

Δήμος 1: Άσσου-Λεχαίου, Κορινθίων, Σαρωνικού και Σολυγείας.

Δήμος 2: Βέλου, Βόχας και Σικυωνίων.
Δήμος 3: Ευρωστίνης και Ξυλοκάστρου.
Δήμος 4: Στυμφαλίας και Φενεού.
Δήμος 5: Νεμέας και Τενέας.
Δήμος 6: Αγ. Θεοδώρων και Λουτρακίου-Περαχώρας.

Ν. Κυκλάδων: 23 από 31
Δήμος 1: Αμοργού.
Δήμος 2: Άνδρου, Κορθίου και Υδρούσας.
Δήμος 3: Άνω Σύρου, Ερμούπολης και Ποσειδωνίας.
Δήμος 4: Δρυμαλίας και Νάξου.
Δήμος 5: Εξωμβούργου, Τήνου και κοιν. Πανόρμου.
Δήμος 6: Θήρας και κοιν. Οίας.
Δήμος 7: Ιητών.
Δήμος 8: Κέας.
Δήμος 9: Κύθνου.
Δήμος 10: Μήλου.
Δήμος 11: Μυκόνου.
Δήμος 12: Πάρου.
Δήμος 13: Σερίφου.
Δήμος 14: Σικίνου.
Δήμος 15: Σίφνου.
Δήμος 16: Ανάφης.
Δήμος 17: Αντιπάρου.
Δήμος 18: Δονούσας.
Δήμος 19: Ηρακλειάς.
Δήμος 20: Κιμώλου.

Ν. Λακωνίας: 5 από 22

Δήμος 1: Θεραπνών, Μυστρά, Οινούντος, Πελλάνας, Σπάρτης, Φαρίδος και Καρυών.
Δήμος 2: Ανατ. Μάνης, Γυθείου, Οιτύλου και Σμύνους.
Δήμος 3: Γερονθρών, Έλους, Κροκέων και Σκάλας.
Δήμος 4: Ασωπού, Ζάρακα, Μολάων και Νιάτων.
Δήμος 5: Βοιών, Μονεμβασίας και κοιν. Ελαφονήσου.

Ν. Λάρισας: 7 από 32

Δήμος 1: Γιαννούλης, Κοιλάδας, Κραννώνος, Λάρισας και Νικαίας.
Δήμος 2: Αντιχασίων, Ελασσόνας, Λιβαδίου, Ολύμπου, Ποταμιάς, Σαραντάπορου και κοιν. Βερδικούσας και Καρυάς.
Δήμος 3: Ενιππέα, Ναρθακίου, Πολυδάμαντα και Φαρσάλων.
Δήμος 4: Αγιάς, Λακερείας και Μελίβοιας.
Δήμος 5: Αρμενίου, Κιλελέρ και Πλατύκαμπου.
Δήμος 6: Γόννων, Ευρυμενών, Κάτω Ολύμπου, Μακρυχωρίου, Νέσσωνος και κοιν. Αμπελακίων.
Δήμος 7: Αμπελώνα και Τυρνάβου.

Ν. Λασιθίου: 3 από 8

Δήμος 1: Αγ. Νικολάου, Νεάπολης και Οροπεδίου Λασιθίου.
Δήμος 2: Ιτάνου, Λεύκης, Μακρύ Γιαλού και Σητείας.
Δήμος 3: Ιεράπετρας

Ν. Λέσβου: 7 από 18

Δήμος 1: Ευεργετούλα, Θέρμης και Μυτιλήνης.
Δήμος 2: Αγ. Παρασκευής και Μανταμάδου.
Δήμος 3: Γέρας και Πλωμαρίου.
Δήμος 4: Ερεσού-Αντίσσης, Καλλονής, Μήθυμνας και Πέτρας.
Δήμος 5: Αγιάσου και Πολιχνίτου.
Δήμος 6: Αγ. Ευστρατίου.
Δήμος 7: Ατσίκης, Μούδρου, Μύρινας και Κουτάλης.

Ν. Λευκάδας: 3 από 8

Δήμος 1: Καρυάς, Λευκάδος και Σφακιωτών.
Δήμος 2: Απολλωνίων και Ελλομένου.
Δήμος 3: Μεγανησίου, Καλάμου και κοιν. Κάστρου.

Ν. Μαγνησίας: 9 από 26

Δήμος 1: Αγριάς, Αισωνίας, Βόλου, Ιωλκού, Ν. Ιωνίας, Πορταριάς και κοιν. Μακρινίτσας.
Δήμος 2: Κάρλας, Φερών και κοιν. Κεραμιδίου.
Δήμος 3: Ζαγοράς και Μουρεσίου.
Δήμος 4: Αλμυρού, Ν. Αγχιάλου, Πτελεού, Σούρπης και Ανάβρας.
Δήμος 5: Αρτέμιδας, Αφετών και Μηλεών.
Δήμος 6: Αργαλαστής, Σηπιάδος και κοιν. Τρικερίου.
Δήμος 7: Αλοννήσου.
Δήμος 8: Σκιάθου.
Δήμος 9: Σκοπέλου.

Ν. Μεσσηνίας: 6 από 31

Δήμος 1: Αβίας, Άριος, Αρφαρών, Θουρίας, Καλαμάτας, Λεύκτρου.
Δήμος 2: Ανδρούσας, Αριστομένους, Βουφράδων, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και κοιν. Τρικόρφου.
Δήμος 3: Αίπειας, Κορώνης, Μεθώνης, Πήλου και Χιλιοχωρίων.
Δήμος 4: Γαργαλιάνων, Νέστορος, Παπαφλέσσα και Φιλιατρών.
Δήμος 5: Αετού, Αυλώνα, Κυπαρισσίας και κοιν. Τριπύλας.
Δήμος 6: Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.

Ν. Ξάνθης: 4 από 10

Δήμος 1: Ξάνθης και κοιν. Σατρών.
Δήμος 2: Αβδήρων, Βιστωνίδας Τοπείρου και κοιν. Σελέρου.
Δήμος 3: Μύκης και κοιν. Θερμών και Κοτύλης.
Δήμος 4: Σταυρούπολης.

Ν. Πέλλης: 3 από 11

Δήμος 1: Αριδαίας και Εξαπλατάνου.
Δήμος 2: Βεγορίτιδας, Έδεσσας, Μενηίδος και Σκύδρας.
Δήμος 3: Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Κύρρου, Μ. Αλεξάνδρου και Πέλλας.

Ν. Πιερίας: 3 από 13

Δήμος 1: Αν. Ολύμπου, Δίου και Λιτοχώρου.
Δήμος 2: Ελαφίνας, Κατερίνης, Κορίνου, Παραλίας, Πέτρας και Πιερίων.
Δήμος 3: Αιγινίου, Κολινδρού, Μεθώνης και Πύδνας.

Ν. Πρέβεζας: 3 από 9

Δήμος 1: Πάργας και Φαναρίου.
Δήμος 2: Ζαλόγγου και Πρέβεζας.
Δήμος 3: Ανωγείου, Θεσπρωτικού, Λούρου, Φιλιππιάδος και κοιν. Κρανέας.

Ν. Ρεθύμνου: 4 από 12

Δήμος 1: Ανωγείων, Γεροποτάμου και Κουλούκωνα.
Δήμος 2: Κουρητών και Συβρίτου.
Δήμος 3: Λάμπης και Φοίνικα.
Δήμος 4: Αρκαδίου, Λαππαίων, Ν. Φωκά και Ρεθύμνης.

Ν. Ροδόπης: 3 από 12

Δήμος 1: Κομοτηνής, Μαρώνειας και Ν. Σιδηροχωρίου.
Δήμος 2: Αρριανών, Σαπών, Φιλύρας και κοιν. Κέχρου και Οργάνης.
Δήμος 3: Αιγείρου, Ιάσμου, Σώστου και κοιν. Αμαξάδων.

Ν. Σάμου: 4 από 8

Δήμος 1: Φούρνων Κορσεών.
Δήμος 2: Βαθέος και Πυθαγορείου.
Δήμος 3: Καρλοβασίων και Μαραθοκάμπου.
Δήμος 4: Αγ. Κηρύκου, Ευδήλου και Ραχών.

Ν. Σερρών: 5 από 27

Δήμος 1: Ηράκλειας, Κερκίνης και Πετριτσίου.
Δήμος 2: Αμφίπολης, Αχίνου, Βισαλτίας, Νιγρίτας και Τραγίλου.
Δήμος 3: Εμμ. Παππά, Μητρουσίου, Λευκώνα, Σερρών, Σκοτούσης, Σκουτάρεως, Στρυμώνα, Στρυμωνικού και κοιν. Ανω Βροντούς και Ορεινής.
Δήμος 4: Αλιστράτης, Κορμίστας, Ν. Ζίχνης, Πρώτης και Ροδολίβους.
Δήμος 5: Σιδηροκάστρου και κοιν. Αγκίστρου, Αχλαδοχωρίου και Προμαχώνος.

Ν. Τρικάλων: 6 από 26

Δήμος 1: Εστιαιώτιδας, Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Μ. Καλυβίων, Τρικκαίων και Φαλώρειας.
Δήμος 2: Καλαμπάκας, Καστανιάς, Κλεινόβου, Μαλακασίου και Χασίων.
Δήμος 3: Γόμφων, Πιαλείων, Πινδέων, Πύλης και κοιν. Μυρόφυλλου και Νεράιδας.
Δήμος 4: Αιθήκων και κοιν. Ασπροποτάμου.
Δήμος 5: Οιχαλίας, Πελινναίων και Φαρκαδόνας.
Δήμος 6: Βασιλικής, Παληοκάστρου, Παραληθαίων και Τυμφαίων.

Ν. Φθιώτιδας: 6 από 25

Δήμος 1: Γοργοποτάμου, Εχιναίων, Λαμιέων, Λειανοκλαδίου, Πελασγίας, Στυλίδος και κοιν. Παύλιανης.
Δήμος 2: Αμφίκλειας, Ελάτειας και Τιθορέας.
Δήμος 3: Αταλάντης, Δαφνουσίων, Μαλεσίνας και Οπουντίων.
Δήμος 4: Δομοκού, Θεσσαλιώτιδας και Ξυνιάδος.
Δήμος 5: Αγ. Γεωργίου, Μακρακώμης, Σπερχειάδας, Υπάτης και Τυμφρηστού.
Δήμος 6: Αγ. Κωνσταντίνου, Καμ. Βούρλων και Μόλου.

Ν. Φλωρίνης: 2 από 12

Δήμος 1: Κάτω Κλεινών, Μελίτης, Περάσματος, Πρεσπών, Φλώρινας και κοιν. Κρυσταλλοπηγής.
Δήμος 2: Αετού, Αμυνταίου, Φιλώτα και κοιν. Βαρίκου, Λεχόβου και Νυμφαίου.

Ν. Φωκίδας: 5 από 12

Δήμος 1: Γραβιάς και Παρνασσού.
Δήμος 2: Άμφισσας και Δελφών.
Δήμος 3: Βαρδουσίων, Καλλιέων και Λιδορικίου.
Δήμος 4: Ευπαλίου και Τολοφώνος.
Δήμος 5: Γαλαξιδίου, Δεσφίνας και Ιτέας.

Ν. Χαλκιδικής: 5 από 14

Δήμος 1: Ανθεμούντα, Ορμυλίας, Πολυγύρου.
Δήμος 2: Σιθωνίας και Τορώνης.
Δήμος 3: Κασσάνδρας, Μουδανιών και Παλλήνης.
Δήμος 4: Καλλικράτειας και Τρίγλιας.
Δήμος 5: Αρναίας, Ζερβοχωρίου, Παναγίας και Σταγείρων- Ακάνθου.

Ν. Χανίων: 7 από 25

Δήμος 1: Ινναχωρίου, Κισσάμου, Μυθήμνης.
Δήμος 2: Αν. Σελίνου, Καντάνου και Πελεκάνου.
Δήμος 3: Βουκολίων, Κολυμβαρίου, Μουσούρων, Ν. Κυδωνίας και Πλατανιά.
Δήμος 4: Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Κεραμίων, Σούδας και Χανίων.
Δήμος 5: Αρμένων, Βάμου, Γεωργιουπόλεως, Κρυονερίδας και Φρε.
Δήμος 6: Σφακίων και Ασή Γωνιάς.
Δήμος 7: κοιν. Γαύδου.

Ν. Χίου: 4 από 10

Δήμος 1: Αγ. Μηνά, Ιωνίας, Καμποχώρων, Μαστιχοχωρίων και Χίου.
Δήμος 2: Αμανής, Καρδαμήλων και Ομηρούπολης.
Δήμος 3: Οινουσσών.

Γελάσαμε πάλι...!!!

Η ακρόπολη με Τουρκικη σημαία


ΣΕ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Οι προκλήσεις και ο εξευτελισμός των Γερμανών συνεχίζεται.

Σήμερα μια απο τις μεγαλύτερες Γερμανικές εφημερίδες, η Frankfurter Allgemeine Zeitung, δημοσιεύει μια γελοιογραφία με την Ακρόπολη να φέρει Τουρκική σημαία και ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών να σχολιάζει πως τελικά βοήθησαν οι Τούρκοι και έτσι δεν πλήρωσαν οι Γερμανοί


http://troktiko.blogspot.com

L'HUMANITE : ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

"Eίμαστε όλοι Έλληνες". Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «l’ Humanité» η οποία ξεκινάει εκστρατεία υποστήριξης της Ελλάδας. Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου η επίθεση που δέχεται η Ελλάδα δεν αποτελεί παρά τον πρόλογο μιας καλοσχεδιασμένης επίθεσης που απειλεί τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης.

Μόνοι ωφελημένοι αυτής της κατάστασης οι πολυεθνικές τράπεζες που δανείζουν την Ελλάδα με τοκογλυφικά επιτόκια.


Η εφημερίδα στηλιτεύει την πολιτική των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών που κατάντησε την ευρωζώνη βορά στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων.

Η Humanité καλεί τους λαούς της Ευρώπης να βοηθήσουν να σωθεί η Ελλάδα και να πολεμήσουν για μια νέα αναδιανομή του πλούτου, για αύξηση των μισθών, για ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και για νέους τρόπους δημόσιας χρηματοδότησης, προειδοποιώντας ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στη λίστα περιμένουν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.

Η εκστρατεία της γαλλικής εφημερίδας έρχεται σε συνέχεια του άρθρου της Λεονόρας Ζέελινγκ, Γερμανίδας ιστορικού και συγγραφέως με τίτλο «πέντε σεντ τη λέξη, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».

Η Λεονόρα Ζέελινγκ (Leonora Seeling), ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας, προκειμένου να μην χαθεί η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Fimotro